Települési hírek

Karcag – A legjobbak között végeztek a karcagi szentannais diákok

Az iskola a kezdetek óta részt vesz a „Ments meg egy kertet” elnevezésű országos programban.
A verseny budapesti díjátadóján László Tibor Zoltán, az agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és a verseny programigazgatója, Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere adta át a Példaértékű munkáért kategóriában nekik az elismerést.

– Iskolánk kezdetek óta részt vesz a programban, mellyel egyúttal benevezünk a „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos versenybe is – mondta Papné Benesóczki Mária mérnöktanár, programkoordinátor.

– Tavaly iskolánk területén kialakított közösségi kertet egy helyi általános iskolával közösen gondoztuk, a szakmai gyakorlatos diákokkal. Két diákunk – Csökmei Norbert és Kónya Sándor – nyáron is szorgalmasan tevékenykedett benne, néha barátjuk, Bartha László is csatlakozott hozzájuk.

A „Szentannai kiskert” minden parcellájába más növényt vetettünk, volt borsó, bab, spárgatök, dísztök, cukkini, lila hagyma és vöröshagyma. Egy parcellányi fűszerkertet is készítettünk, ebbe bazsalikom, snidling, metélőpetrezselyem, póréhagyma, menta és saláta került.

A terület további részén volt még csemegekukorica, burgonya, indátlan spárgatök és cékla, és virágokat is ültettünk – sorolta a tanárnő, aki szerint a kerti munkálatok önállóságra, kötelezettségek vállalására és teljesítésére ösztönzik diákjaikat.

A megtermelt zöldséget az iskolai konyha használta fel, és a diákok haza is vittek belőle. Az idei versenybe is beneveztek a Szentannai kiskerttel.

 

Daróczi Erzsébet

Forrás:https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legjobbak-kozott-vegeztek-a-karcagi-szentannais-diakok-1571446/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük