Települési hírek

Szeged – Magyarország legszebb konyhakertjei közül az egyik szegedi: ismét díjat nyertek a makkosháziak

Negyedik alkalommal nyerte meg Magyarország legszebb konyhakertje verseny közösségi kertek kategóriáját a Makkosházi Közösségi Kert és Szabadidőközpont. A díjat kedden Hajdúnánáson vette át Mihálik Edvin tanácsnok és Kinyó Pál, a közösségi kert koordinátora.

A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei programot 2012¬-ben indította útjára Kovács Szilvia, ötletgazda, programigazgató, Karcag város alpolgármestere.

Az idén hetedik alkalommal hirdette meg országosan – összesen hét kategóriában – abból a célból, hogy összegyűjtse azokat a kertművelőket, akik még őrzik azt a tudást, amit nagyszüleiktől tanultak, és olyan technikákat használnak, amelyekkel szép és egészséges zöldségeket, gyümölcsöket termesztenek kertjeikben, és mindezt szívesen megosztják a nagyközönséggel.

A makkosházi közösségi kertet 2014 októberében Kozma József, a körzet képviselőjének támogatásával alakították ki a Lomnici utcában, ahol ma már  huszonhét parcellát művelnek a környék lakói és szabadtéri sporteszközöket is telepítettek.

Forrsá:https://szeged.hu/hirek/31856/magyarorszag-legszebb-konyhakertjei-kozul-az-egyik-szegedi-ismet-dijat-nyertek-a-makkoshaziak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük