Települési hírek

Hajdúsámson – Díjakat is átadtak a hajdúsámsoni ünnepen

A város, a lakókörnyezet szépítésében két versenybe is beszállhattak a sámsoniak.

A hajdúsámsoni iskola aulája adott otthont a település Szent István-napi városi ünnepségének augusztus 19-én. A rendezvény első részében Antal Szabolcs polgármester és Tasi Sándor, a megyei közgyűlés alelnöke emlékezett az államalapító Szent István király példamutató munkásságára, életére.

Az új kenyeret a történelmi egyházak képviselői megszentelték, megáldották, majd imádkoztak a nemzetért és Hajdúsámsonért.

Ötévestől a nyolcvanöt évesig

A megemlékezés második részében ünnepélyes díjátadókra került sor. A legszebb konyhakertek országos program és a Virágos udvar, rendezett ház helyi pályázat legjobbjait jutalmazták. Az országos programban közel huszonöten vettek részt. Országos díjra három konyhakertet jelöltek mini, normál és közösségi kategóriában. A felhívásra Csige Máté öt- és Veres Olivér nyolcéves kisfiú is jelentkezett, ők különdíjat kaptak.

„Reméljük, ebben az évben is nyertesek leszünk, hiszen eddig mindig sikerült elhoznunk egy díjat valamelyik kategóriában” – mondta Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester, a program helyi szervezője.

– Hajdúsámsonban is hagyománya volt a „Tiszta udvar, rendes ház” cím elnyerésének. Innen jött az ötlet, és kicsit felfrissítve „Virágos udvar, rendezett ház” programként újraindítottuk. Már az első alkalommal sokan neveztek, köztük a legidősebb a 85 éves Varga Sándorné. A zsűritagokkal egyöntetűen úgy döntöttünk, hogy mindenki nyertes ebben az évben, mindenki kiteheti a „Virágos udvar, rendezett ház 2020” táblát a házára – nyilatkozta Dandé Lászlóné alpolgármester, a program szervezője.

A hajdúsámsoni Tóthné Ivarg Andreát a Virágos Magyarország versenyben előkert kategóriában díjazták. Andrea a helyi felhívásra is jelentkezett gyönyörű virágos kertjével, ő is átvehette az elismerést.

Hajdúsámson évről évre nagyobb hangsúlyt fektet a város virágosítására, szívügyének tekinti, hogy minél több rendezett porta legyen a településen. A két program meghirdetését és szervezését ezért is tartják fontosnak, a lakosokat ezzel is motiválni szeretnék házaik szépítésében, rendben tartásában.

A Szent István-napi ünnepség Szekeres Adrien énekesnő fellépésével zárult.

Dandé Melinda

HIRDETÉS

 

Díjakat is átadtak a hajdúsámsoni ünnepen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük