Települési hírek

Debrecen – A legszebb konyhakertek versenyén indult a Vénkerti Közösségi Kert

– Biológusként, jelenleg nem gyakorló pedagógusként is fontosnak tartom a környezeti nevelést. A négy gyermekünk így testközelből láthatja, milyen minőségű és mennyiségű munka kell ahhoz, hogy otthon saját magunk által termesztett, vegyszermentes zöldségeket fogyaszthassunk – nyilatkozta a Naplónak Erdélyi-Kecső Klára, aki családjával lelkesen műveli a konyhakert egyik parcelláját. A kertet idén júniusban adták át a cívisváros önkormányzatának Zöldterületi Osztálya és Barcsa Lajos alpolgármester úr jóvoltából.

– Már másnap bele is vetettük magunkat a munkába – mondta Erdélyi-Kecső Klára. A kiskertben huszonnyolc parcellát bérelnek a környék lakói, a legidősebb közülük nyolcvan év feletti. Van, aki teljesen kezdő, másoknak van korábbról tapasztalata a kertészkedést illetően. – Mindenki a saját maga ízlésére formálta a rendelkezésére álló apró földdarabot, így nagyon sokszínű a kertünk. Akad benne paprika és paradicsom, uborka, hagyma, és cukkini. Emellett fűszer-és gyógynövények, sőt még virágok is helyet kaptak. Többen még a hideg időben is heti rendszerességgel tudunk betakarítani termést! – mondja Klára.

A kitartó munkának szép eredménye született
Fotó: Erdélyi-Kecső Klára

– Nagyon örülnénk a győzelemnek, szeretnénk megmutatni, hogy összefogással, alázatos és áldozatos munkával sokszor a lehetetlennek tűnő dolgok sem elérhetetlenek – fogalmazott. Bezárólag hozzátette, összekovácsolódott közösségük hálás az önkormányzatnak és a Debreceni Környezetvédők Társaságának a támogatásért, hiszen nagyon rövid idő alatt gyönyörű kertet sikerült létrehozni a nagyvárosi panelházak között. A vénkertiek munkájára ide kattintva lehet szavazni.

BD

 

forrás:https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-legszebb-konyhakertek-versenyen-indult-a-venkerti-kozossegi-kert-4820452/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük